Kurser & Events

Här hittar du aktuella kurser och events / workshops.

Kurser under vt 2024:

Kurs

Qi Gong

Välkommen till en kurs i Qigong!

Qigong aktiverar kroppen genom rörelser som ger energi. Även skelett o balans stärks.

Vi fördjupar vår andning och öppnar upp för kroppens förmåga till självläkning och återhämtning. Genom medvetna rörelser med anor långt tillbaka i tiden guidar jag dig genom passet.

Boel Hedin, Strömstäppan massage och friskvård www.boelhedin.se

Anmälan till kursledare : Boel Hedin 070-3580192

Kurs

Magdans

Välkommen att dansa magdans med Nisreen!

Magdans passar alla oavsett ålder och inga förkunskaper krävs. Du lär dig efter dina egna förutsättningar.

Magdans är en härlig och effektiv träningsform med mycket dansglädje. När du dansar magdans stärker du hela kroppen. Du tränar kondition och koordination och lär dig att använda höfter, mage, axlar och bröstkorg samtidigt som du blir mjuk i musklerna. Dansen gör dig därför både stark och smidig.

Så följ med Nisereen till Mellanöstern och dansa till inspirerande orientalisk musik samtidigt som du får en skonsam träning för hela kroppen.

Läs mer: https://www.magdansmednisreen.se

Anmälan till kursledare : Nisreen 0704010339

Kurs

Återhämtningsyoga

Välkommen på stillsam återhämtande yoga och guidad metidation

Återhämtningsyoga är en yogaform som är lugn och återupprättar kontakt med vår kropp genom mjuka och enkla rörelser som är speciellt utvalda för stressrelaterad värk, spända muskler eller annan fysisk problematik som är kopplad till stressrelaterad ohälsa. En yogaform som främjar återhämtning även för dig som inte lider av stressrelaterad ohälsa.

Vårterminen 2024 startar 31/1 och håller på till 19/6, varannan onsdag (udda veckor) kl. 18:30-20:00.

Linda, Serenityforyou 
www.serenityforyou.se

Anmälan till kursledare via Boka direkt

Kurs

Barnyoga

Välkommen till barnyoga, från 6 år och uppåt.

Under 45 minuter gör vi ett lekfullt yogapass, landar i avslappning och avslutar med mantrasång, vilket brukar vara väldigt uppskattat av barnen. Vi jobbar med balans, motorik, koordination, andning, yogaövningar, avslappning och meditationer.

Yogan bidrar till att stärka barnets glädje och självkänsla. Att hitta ett inre lugn. Ett inre lugn som barnet alltid har tillgång till. När barnet har hittat en lugn plats i sig själv, så hittar det dit när helst det behövs. Även mitt i den snurrande vardagen. Syftet med barnyogan är att öka barnets välbefinnande. Barn utsätts för stress i olika former och yogan möjliggör för barn att hitta till ett lugn. Barnyoga skiljer sig från många andra aktiviteter eftersom den inte innehåller inslag av prestation utan skapar ett utrymme för barnen att vara.

Välkommen att ge ditt barn detta fantastiska verktyg som yogan är!

Kurs

Förlossningsförberedande Gravidyoga

Varmt välkommen till förlossningsförberedande gravidyoga i Föda utan rädsla-metoden. Metoden är Sveriges mest populära och den används både av födande och inom vården. 

Våra kroppar är skapade för att vi ska föda i trygghet, men många upplever att när värkarna drar igång kan känslor som rädsla, stress och ångest dyka upp. Det kan stoppa frisläppandet av kroppens förlossningshormon – oxytocin – och rädslan kan hindra din inneboende förmåga att föda.

Under kursen kommer du lära dig hur du med hjälp av de fyra verktygen; andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan föda i trygghet och få en positiv förlossningsupplevelse.

Kursledare: Mikaela Baggström

Kurs

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en yogaform, som är baserad på Kundaliniyoga, som blivit utvecklad med hjälp av vetenskapliga studier för att behandla medicinska tillstånd som långvarig smärta, oro, ångest och högt blodtryck.

Utförs sittande på golv och liggande ner. Fokus ligger på andning, medveten närvaro, lugna och kraftfulla rörelser samt meditation. 

Klassen avslutas med ljud från gong eller kristallskålar för att få djupare avslappning.

Klassen leds av Johan Sundin, fysioterapeut och medicinsk yoga instruktör.

Klassen bokas via Peach

Kurs

Återhämtningscirkel

För dig som vill prioritera din återhämtning under 2024 kan den här kursen/ återhämtningscirkeln vara ett steg på vägen!

Vi ses i en liten sluten grupp (max 5, minst 3 deltagare) vid fyra kurstillfällen under våren 2024. Du som vill erbjuds även ett femte bonustillfälle.

Under varje tillfälle diskuterar vi kring återhämtning och det tema som är aktuellt för varje tillfälle.

Vi kommer även att göra andningsövningar, praktiska övningar, meditationer och lite återhämtande rörelser/yoga.

Linda, Serenityforyou 
www.serenityforyou.se

Anmälan till kursledare via Boka direkt

Workshops / retreats:

Miniretreat

Sköna söndag

Välkommen till ”Sköna Söndag” med Linda.
~En stund för dig~

En serie kortare retreats, en söndagseftermiddag i månaden, 14:00-16:30, med fokus på vila och återhämtning.

Retreatens innehåll: Andningsövningar
Lyssna inåt – återknyt kontakt med kropp & själ
Återhämtande rörelser Återhämtande yoga
Meditationer
Lättare fika

Space holder: Linda, serenityforyou
www.serenityforyou.se

Workshops

Life Force Activation med Pernilla

Välkommen till Life Force Activation med Pernilla.

LFA är en energiaktivering. Den här processen släpper upp energimässiga blockeringar och stagnerad energi och när energin inom dig rör sig fritt kan du lättare komma tillbaka till dig själv och oneness. Allt du behöver göra är att slappna av och ge dig hän. Surrender!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, det enda du gör är att slappna av. Du ligger ner på en yogamatta, musik spelas i rummet och facilitatorn går runt och rör vid olika chakra- och meridianpunkter hos deltagarna för att aktivera energi.

Detta är en gruppaktivering.

Space holder: facilitator Pernilla Ahlberg

www.pernillaahlberg.com

Workshops

Life Force Activation med Marie

Aktivera din livsenergi!

LFA står för Life Force Activation och är en direkt energiöverföring med syfte att expandera ditt medvetande och väcka din inre livskraft.

Du kan komma närmare din intuition och ditt sanna jag.

Under klassen ligger du ner på en yogamatta och slappnar av och blundar. Hög musik spelas och facilitatorn berör olika chakra- och meridianpunkter (energicentrum) på kroppen för att aktivera energin. Du kan uppleva spontana rörelser, emotionella releaser, visioner, färger och känna dig djupt grundad i dig själv.

Ingen tidigare erfarenhet behövs. Varmt välkommen!

Space holder: facilitator Marie Petersson

Workshop

Self-Care Circle på MOON

Nu har du möjlighet att ta del av en kväll med Jin Shin Jyutsu.
Body – Mind – Spirit, ett sätt att balansera upp dina energier på djupet. Det fungerar som akupunktur, fast utan nålarna. 

Sagt om kvällen: 
Vilken upplevelse! Jag hade smärta i ryggen, den försvann!

Bekväma kläder samt ingen stor måltid innan rekommenderas.
Välkommen!

Space holder: Kristin Grindaker, Jin Shin Jyutsu terapeut. 
www.sthlmhealing.se

Nya datum kommer snart för dessa event...

Workshop

Soundhealing Journey

Kom och upptäck magin med soundhealing där du möter vibrationer – olika frekvenser i form av ljud från shamantrumma, klangskålar, kristallskålar chimes och frekvensmusik.

 

Jag guidar dig på en resa för läkning och djupare kontakt med ditt inre. Ljudhealing hjälper till att minska stress, ångest och smärta, samt öka energi och kreativitet. Det kan också hjälpa till att öppna upp för andliga upplevelser och meditativa tillstånd.

Varmt välkommen,
Linda

Space holder: Linda Gidlund

Workshop 3,5h

Familjekonstellation

Familjesystems-konstallationer är en varsam men verkningsfull healingmodalitet som syftar till att avslöja den dolda dynamiken i familjefältet, som kan sträcka sig flera generationer bakåt i släktleden.

Deltagare kommer att ha möjlighet att sätta upp en konstellation, “representera” en familjemedlem för en annan i gruppen, och/eller bara observera och vara vittne i processen. Facilitatorn vägleder personen (som vi kallar “sökaren”) att i en fysisk representation ”träffa” och acceptera människor och bevittna olika aspekter av familjens förflutna. Detta leder ofta sökaren till insikter om hur det kan ha påverkat deras nuvarande liv och människor omkring dem. Det yttersta syftet med detta arbete är att återställa flödet av kärlek och frigöra blockerad energi i familjesystemet.

Igen tidigare erfarenhet krävs för att delta. Varmt välkommen!

Facilitator: Cecilia Utne
Cilla är utbildad i familje-konstallationer under vägledning av master facilitator Francesca Mason Boring i delastaten WA (USA) år 2016, och har själv deltagit i hundratals konstallationer sedan 2010.

Ceremoni

Teceremoni

Välkommen till en teceremoni då vi kommer dricka ett grönt te från gården Jun Chiyabari i Nepal.

Jun Chiyabari är en gård som har små lotter med odlingar som omges och genomsyras av natur i form av bäckar, åar, stora stenblock och skog, allt på en svindlande höjd av 1600-2200 meter över havet.

Det gröna teet har namnet Himalayan Evergreen och förkroppsligar naturen på denna plats genom linsen av sin specifika karaktär – en karaktär som genomsyras av lekfullhet när smaker av blommor, örter, citrus och ängar når dina smak- och känslocenter.

Under teceremonin brygger jag många små bryggningar på samma blad genom ”Gong Fu Cha” – En bryggmetod som gör att du får smaka hela spektrumet av ett te och följa med på en resa när smakerna och upplevelsen ständigt förändras och tar dig djupare in i stunden, en bryggning i taget.

Välkommen att uppleva närvaron och djupet i att dricka te.

Space holder: Joakim, Femte Koppen 

Ceremoni

Kakao & Breathwork

Välkommen till en magisk hjärtöppnande Kakaoceremoni med ”Gudarnas frukt” där vi tillsammans bjuder in tacksamhet, glädje och kärlek! 

Yvette kommer att vägleda dig genom meditation, rörelse, Breathwork och avslappning för att främja läkning, glädje och inspiration och kontakt med ditt sanna jag. Vi kommer att inkludera Transformational Breathwork, en medveten andningsteknik som hjälper oss med fysisk, emotionell och spirituell transformation. 

Att tänka på:
▪️ Vid intag av antidepressiv medicin och hjärtmedicin rekommenderas en lägre dos ceremoniell kakao – meddela oss innan om du går på antidepressiva eller är gravid så anpassar vi mängden kakao.
▪️ Drick mkt vatten både innan och efter ceremonin för att förbereda kroppen och hjälpa till med utrensningen.

Space holder: Yvette
Vid frågor kontakta Yvette på Instagram: @yvette.bjorkenvall

Har du frågor om våra kurser/events?